Schița de curs

Introducere în ISO 22000

  • Prezentare generală a sistemelor de management al siguranței alimentelor
  • Scopul și beneficiile certificării ISO 22000
  • Comparație cu alte standarde de siguranță alimentară (HACCP, FSSC 22000 etc.)

Înțelegerea cadrului ISO 22000

  • Principalele componente ale standardului ISO 22000:2018
  • Structura de nivel înalt (HLS) și semnificația acesteia
  • Integrarea cu alte sisteme de management (ISO 9001, ISO 14001)

Programe premergătoare (PRP) și PRP operaționale

  • Înțelegerea programelor prealabile
  • Determinarea PRP operaționale
  • Asigurarea măsurilor de igienă și sanitație

Analiza pericolelor și punctele critice de control (HACCP)

  • Principiile HACCP în ISO 22000
  • Efectuarea unei analize a pericolelor
  • Stabilirea punctelor critice de control (PCC)

Elaborarea și punerea în aplicare a unui FSMS

  • Documentația și înregistrările cheie necesare
  • Stabilirea obiectivelor de siguranță alimentară
  • Roluri și responsabilități în gestionarea siguranței produselor alimentare

Auditul intern ISO 22000

  • Înțelegerea cerințelor de audit intern
  • Efectuarea unui audit intern privind siguranța alimentară
  • Raportarea și acțiunile corective

Pregătirea pentru certificarea ISO 22000

  • Etapele procesului de certificare ISO 22000
  • Provocările comune și modul de depășire a acestora
  • Colaborarea cu organismele de certificare

Conformitatea și îmbunătățirea continuă

  • Menținerea certificării ISO 22000
  • Implementarea strategiilor de îmbunătățire continuă
  • Conformitatea juridică și de reglementare în domeniul siguranței alimentelor

Studii de caz și aplicații practice

  • Exemple din lumea reală de implementare a ISO 22000
  • Lecții învățate din programele de succes privind siguranța alimentelor
  • Atelier interactiv privind planificarea FSMS

Rezumat și pași următori

  • Principalele concluzii ale cursului
  • Resurse pentru învățare suplimentară
  • Întrebări și răspunsuri și discuții

Cerințe

  • Înțelegerea de bază a principiilor de siguranță alimentară
  • Familiaritate cu HACCP (analiza riscurilor și punctele critice de control)
  • Experiența în producția alimentară, asigurarea calității sau conformitatea este benefică

Audiență

  • Responsabili cu siguranța alimentelor
  • Profesioniști în asigurarea calității
  • Responsabili de conformitate în industria alimentară
  • Supervizori ai producției alimentare
  • Business manageri în lanțul de aprovizionare cu alimente
 14 ore

Numărul de participanți


Pret per participant

Mărturii (4)

Upcoming Courses

Categorii înrudite